perjantai 15. huhtikuuta 2016

Vesivärikynät

Sain aikoinaan lahjaksi suuren määrän vesivärikyniä. Tähän päivään mennessä en ole vieläkään päässyt kunnolla käsiksi ideaan kuinka niitä käytetään. Palaan aina välillä uudestaan kokeilemaan niitä, mutta aktiivinne käyttö on ollut vähäistä. Luultavasti onglema on siinä, että en käytä niitä tarpeeksi ja oikein. Kun niitä ei pitäisi verrata normaaleihin puuväreihin, eikä oikein kunnolla myös vesiväreihin. Ongelmana voi olla myös se että en ole löytänyt kynille sopivaa paperia. Pääasiassa olen käyttäny näitä pienen, nopeiden värialueiden tekoon.

Kyniä on muutaman kourallisen verran. Olen katsonut aika-ajoin ohjevideoita ja blogitekstejä, mutta en ole saanut niidenkään avulla vielä valaistusta asiaan. Lisäksi en ole varma onko suuren määrän sävyjen omistaminen aloittelijan käsissä hyvä asia. Ehkä mun pitäis treenata vaan muutamalla sävyllä. Tein tässä muutaman kokeilutyön, maisemakuvia omista valokuvista, vuosien varrelta.

Olen pohtinut asiaa, että mun pitäis tehdä paljon isompi työ. Nämä harjoitukset ovat hiukan pienempiä kuin A5. Toiseksi, ottaa vain muutama sävy alkuunsa. 

2 kommenttia:

  1. Oiskohan noi sopivat työvälineet ku oot tien päällä tai kentällä? Vesiväripuuvärit ja sivellin, missä vesivarasto varressa?

    VastaaPoista
  2. Voishan se olla. Mulla kyllä olit silloin viime kesän Britannian reissulla yks harmaasävyinen kynä mukana, jota jonkun verran käytin ja sellainen pieni säiliöllinen sivellin. Mun säiliösiveltimet alkaa olla vain siinä kunnossa et pitäis kai ostaa uus.

    VastaaPoista